The Pampering Post #1: Exfoliate Your Existence



Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου τελείωσε και είμαστε εδώ για να το γιορτάσουμε.... πως αλλιώς..... με το να περιποιηθούμε τον εαυτό μας!! Και γιατί όχι;;;
Τις καθημερινές εργαζόμαστε, προσέχουμε παιδιά, σκυλιά, συζύγους, γονείς και τα Σάββατα έχουμε νοικοκυριό και όσες προλαβαίνουν βραδινή έξοδο... Μία μέρα μας μένει να ασχοληθούμε με την πάρτη μας... Ναι το είπα!!


Αυτήν την εβδομάδα μάθαμε πως θα επαναφέρουμε το δέρμα του προσώπου μας στα φυσιολογικά του μετά την ταλαιπωρία των γιορτών... Τι συμβαίνει, όμως, με το υπόλοιπο σώμα μας;; Όσο ο καιρός κρυώνει τόσο πιο ξηρό γίνεται, εμφανίζει φαγούρα και κάποιες φορές ξεφλουδίζει... Σε συνδυασμό με τα μακρυά και χοντρά ρούχα, τα ακρυλικά καλσόν και τις μάλλινες κάλτσες η κατάσταση χειροτερεύει...

Για αυτό κάθε Κυριακή μαζευόμαστε όλες και προσέχουμε λίγο παραπάνω εμάς... Γιατί έχουμε μόνο έναν εαυτό και είναι επιτακτικό να τον κακομαθαίνουμε που και που!!


Πρώτο βήμα για να ανανεωθείς είναι να συγκεντρώσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα περιποίησης... Σήμερα κάνουμε ένα γερό αφρόλουτρο, απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας και την ενυδατώνουμε σε βάθος!! Αρχικά φτιάξε ατμόσφαιρα, κεριά, χαμηλός φωτισμός και αρωματικά sticks... Γέμισε τη μπανιέρα σου και πρόσθεσε χαλαρωτικά άλατα, το πιο αρωματικό σου αφρόλουτρο ή ακόμα και ένα ποτήρι γάλα... Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα ;) Ταυτόχρονα μπορείς να εφαρμόσεις μια μάσκα στο πρόσωπο ή τα μαλλιά σου και να τα τυλίξεις με μία πετσέτα για εντατικότερη θεραπεία...

Στη συνέχεια απολέπισε απαλά την επιδερμίδα σου επιμένοντας σε γόνατα και αγκώνες... Προσωπικό αγαπημένο το scrub για πρόσωπο και σώμα της Messinian Spa με ελαιόλαδο... Δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου και θα το αφήσει απαλό... Με σωστή απολέπιση θα βελτιώσεις την υφή και τη λάμψη του σώματος σου, θα αποφύγεις τις κοκκινίλες και τα αντιαισθητικά σπυράκια και , τέλος, θα αντιστρέψεις τα σημάδια γήρανσης!!


Επόμενο βήμα είναι η καλή ενυδάτωση... Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου εφάρμοσε γενναίες δόσεις lotion ή body butter σε όλο σου το σώμα και χαλάρωσε μέχρι να απορροφηθεί... Κορίτσια να θυμάστε.... Το δέρμα σας θα φαίνεται και θα το νιώθετε πιο ελαστικό και πιο νεανικό όταν το φροντίζετε και του δίνετε τη σωστή "τροφή"... Ειδικά όσες έχουμε τατουάζ πρέπει να διατηρούμε το σημείο απαλό αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσει γρηγορότερα!!

Μετά την κούρα ομορφιάς μπορείς να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, να δεις μια κωμωδία ή να ακούσεις χαλαρωτική μουσική... Εγώ λέω να διαλέξω το πρώτο... Τα βιβλία είναι ένα από τα (πολλά) πάθη μου... Αυτόν τον καιρό διαβάζω το Enders της Lissa Price... Αν σας ενδιαφέρει η επιστημονική λογοτεχνία μπορώ να γράψω σχετικό άρθρο :)



Κάπου εδώ σας αποχαιρετώ... Με περιμένει η ζεστή μπανιέρα μου και τα αρωματικά μου κεριά... Σας φιλώ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο Δευτέρα!!

XOXO

.....Just your typical beauty sinner.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...