The Home Issue #1: Διακόσμηση με Χρυσές Λεπτομέρειες


Ήρθε αυτή η μαγική εποχή που ξαφνικά δεν σου αρέσει τίποτα... Θέλεις μία αλλαγή... Θέλεις να δώσεις νέο αέρα στο χώρο σου και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις... Η αλήθεια είναι ότι το θέμα διακόσμηση είναι αρκετά πολύπλοκο (εκτός και αν έχεις φυσικό ταλέντο) και μπορεί να αποδειχτεί ακριβό σπορ...

Οι ιδέες πολλές και οι τάσεις ακόμα περισσότερες... Όποιος ξέρει τα βασικά περί διακόσμησης τότε γνωρίζει ότι υπάρχουν 6 βασικοί κανόνες που πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν σχεδιάζουμε έναν χώρο:
-Αναλογία και Μέγεθος: η σωστή αίσθηση του χώρου και του μεγέθους του είναι κρίσιμες έτσι ώστε τα έπιπλα να μην "πνίγουν" το χώρο
-Ισορροπία: εδώ ισχύει και η συμμετρία και η ασυμμετρία
-Αντίθεση: χρησιμοποίησε
διαφορετικές υφές, σχήματα και υλικά στο χώρο σου
-Χρώματα και Υφές: δώσε ιδιαίτερη βάση καθώς το λάθος χρώμα μπορεί να απογειώσει ή να "γειώσει" έναν χώρο
-Ρυθμός: εκτός από την ασυμμετρία θα πρέπει να τηρείται κάποιο μοτίβο, ένα θέμα 
-Αρμονία: αυτό επιτυγχάνεται όταν τηρούνται τα παραπάνω

(Πηγή: Pinterest)

Στην περίπτωση μας όμως!! Τι προστάζουν οι τάσεις για φέτος;;; Μία από τις κυρίαρχες είναι ο συνδυασμός μετάλλων... Συνδύασε χαλκό, χρυσό και ασήμι για τρομερή αντίθεση καθώς και για δόσεις χρώματος σε ένα απλό δωμάτιο... Θεωρώ το χρυσό εξαιρετικά γυναικείο υλικό που μπορεί να αποδοθεί με ποικίλους τρόπους... Βάψε κάποια από τα κάδρα σου με σπρέι, χρησιμοποίησε φύλλο χρυσού για να διακοσμήσεις βάζα και διακοσμητικά μπολ, εκτύπωσε χρυσά πουά και διακόσμησε τον τοίχο του δωματίου σου!! 

(Πηγή: Pinterest)

Μία πολύ καλή ιδέα για να ανανεώσεις έναν καναπέ ή την αγαπημένη σου πολυθρόνα είναι φυσικά να πειραματιστείς με τα διαφορετικά υφάσματα... Συνδύασε τα έτσι ώστε και τα χρώματα να δένουν αρμονικά και το αποτέλεσμα να μην είναι βαρύ στο μάτι... Καλό θα ήταν γενικά να επενδύεις σε έπιπλα με ουδέτερο χρώμα και χωρίς μεγάλα ντεσέν για να έχεις μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ελευθερία στη διακόσμηση... Ένα ριχτάρι και 2-3 μαξιλαράκια θα δώσουν άλλον αέρα σε κάθε δωμάτιο!! 

(Πηγή: Pinterest)

Μία ακόμη μεγάλη τάση είναι φυσικά τα κεριά... Πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα φύγουν ποτέ από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος... Είναι από τους ευκολότερους και ίσως οικονομικότερους τρόπους να προσθέσεις την προσωπική σου πινελιά στο σπίτι... Προμηθεύσου φθηνά λευκά κηροπήγια και κεριά και διακόσμησε τα ανάλογα με το θέμα που θέλεις να έχει το εκάστοτε δωμάτιο... Παίξε με γυαλιστερό και ματ τελείωμα και κάνε τη διαφορά!! 


Για ατελείωτες δόσεις έμπνευσης, χιλιάδες ιδέες για DIY's καθώς και links για τα αγαπημένα σου διακοσμητικά τσέκαρε sites όπως το Pinterest, το Tumblr καθώς και γνωστά καταστήματα με είδη σπιτιού... 

Πώς σου αρέσει να διακοσμείς τους χώρους σου;;; Έχεις σκεφτεί κάτι φρέσκο για να ανανεώσεις το σπίτι σου;;; Περιμένω τα σχόλια σας!!!

Πριν φύγεις μην ξεχάσεις να τσεκάρεις και το διαγωνισμό που τρέχει για την καινούργια παλέτα της TheBalm!!!! 

XOXO

.....Just your typical beauty sinner.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...